Algunas personas dicen que este plato es un gran reconstituyente físico y anímico, también dicen que tiene un poder afrodisíaco 😁, yo lo preparo porque en casa nos gusta mucho, para mí es un plato de lujo! y ahora se los comparto. Tienen que prepararlo! Déjenme sus comentarios si les gustó o cómo lo preparan ustedes.
---------- This dish is one of the flagship dishes of the Peruvian coast. It's a mouthwatering dish for any seafood lover. The first restaurant that brought it to fame was "El Pildorín" back in the 50's according to information gathered in the blog "Sabores de mi Tierra" and its name comes from the creator, a commander of the Civil Guard nicknamed "Macho Frías" hence the name "Pescado a lo Macho". Some people say that this dish is a great aphrodisiac don't you want to try it??? 😁
🐟 Ingredientes (4 a 6 porciones bien servidas) Filetes de pescado blanco..1Kg🐟 Ingredients (4 to 6 servings )
White fish fillets...................1Kg Seafood mixture..................1Kg (prawn, squid, octopus, scallops, mussels) Minced onions......................1and 1/2 Minced or ground garlic.......4 cloves (M-L sized) Minced Tomato (big)............1 Ground fresh paprika............4Tbsp (optional) Yellow hot pepper paste......2Tbsp Red hot pepper paste...........2Cdas. Minced Cilantro&Parsley......4twigs Oregano................................handful Potato or corn starch...........2Tbsp Salt, pepper&cumin..............at your own taste Vegetal Oil.............................necessary amountPreparación:
- Salpimentamos los filetes de pescado
- Enharinamos los filetes, freímos y reservamos
- En una olla ponemos aceite y hacemos un aderezo con cebolla, ajos dejamos cocinar hasta que se blanquee la cebolla, luego agregamos ají amarillo y ají panca, luego el tomate y condimentamos con sal, pimienta, comino, orégano, pimiento fresco molido, dejamos que se haga bien nuestro aderezo y luego
- Añadimos el kilo de mixtura de mariscos, agregamos 1/4 taza de vino blanco y el litro de caldo de pescado, también añadimos un poquito del perejil y culantro picado, dejamos hervir por unos 3 minutos, no debemos cocerlo tanto porque los mariscos se ponen como corcho cuando se recocinan.
- Agregamos las 2Cdas de chuño disueltas en agua y agregamos a la preparación moviendo rápido para que no se hagan grumos.
- Dejamos en el fuego mediano por 1 minuto más y retiramos, agregamos más perejil y culantro sobre la preparación.
- Acá podrás ver mejor y al detalle toda la preparación: "Pescado a lo Macho"
- Add salt and pepper to the fish fillets
- Slightly coat the fillets with flour
- Put some oil in a pan and add the onions and garlic, cook until the onion turns white, then add "ají amarillo" yellow hot pepper paste and red hot pepper paste, mix well, add tomato, ground paprika, salt, pepper, cumin and oregano. Leave it cooking for around 3 minutes
- Add the seafood mixture, add wine and fish stock, until it bring to a boil and leave for 3 more minutes, don't overcook the seafood mixture. Add a handful of cilantro and parsley, mix well.
- After step 4 add the corn starch solved in water and stir well.
- Leave it boiling on low heat for 1 more minute, add more parsley and cilantro and thats it.
- Watch here all the details, this video is in spanish but with this guide you can easily understand what I am talking about 😊👍: "Pescado a lo Macho"
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